IRC

Suomen Papukaijayhdistys ry:lle on perustettu oma IRC -kanava reaaliaikaista keskustelua varten. Kanavan nimi on #papukaijayhdistys ja siellä käytävään keskusteluun voi osallistua millä tahansa IRC -yhteysohjelmalla. Kanava löytyy IRCnetistä.

Mikäli tietokoneellesi ei ole asennettuna IRC -ohjelmaa, voit silti osallistua kanavan keskusteluihin käyttämällä selaimessa toimivaa IRC -sivua.
Yhdistyksen kanavalle pääset helpoiten tästä.

Kirjoita ruutuun haluamasi käyttäjänimi ja siirry keskusteluun (siirtyminen kestää hetken).

require_once("/home/customers/papukaijayhdistysfi/public_html/web/php_embeds/irc_form.php");

Näkymä

Yläpalkissa näkyvät kanavat joilla olet ja sinulle lähetetyt yksityisviestit. Yhden ikkunan voi sulkea painamalla rastia (X) yläpalkin oikeasta reunasta. Ikkunoiden välillä voi liikkua joka painamalla kuvaketta hiirellä tai siirtymällä ikkunoiden välillä pikanäppäimellä alt + numero.

Oikealta sivulta löytyvät parhaillaan kanavalla olevat henkilöt ja näiden alapuolelta toiminnon valintalaatikko. Kaksoisklikkaamalla henkilön nimeä, saat toteutettua valintalaatikossa näkyvän operaation. Query tarkoittaa yksityiskeskustelua, joten sillä saat avattua yksityiskeskustelun, jonka näkee ainoastaan vastaanottaja ja sinä. Whois puolestaan kertoo sinulle kuka lempinimen takana on.

Keskellä ruutua näkyy keskustelualue. Tämän alapuolella on kirjoituspalkki, johon kaikki viestit kirjoitetaan. Lähettäminen tapahtuu painamalla rivinvaihtonäppäintä (enter). Kirjoituspalkin oikeassa alareunassa on kaksoisnuoli (<<), jonka takaa löytyvät erilaiset kirjoitusvärit, vahvennos ja alleviivaus.

Komennot

Kaikki irkille annettavat komennot alkavat kauttaviivalla (/).

Tässä lista yleisimmin käytetyistä komennoista:
/join Liittyy (join) kanavalle. Esim. /join #papukaijayhdistys
/part Kanavalta poistuminen. Sama kuin X:n painaminen kanavalla.
/quit Lopettaa koko ohjelman
/msg Lähettää yksityisviestin haluamallesi käyttäjälle. Esim. /msg masterkaija
/me lisäominaisuus, joka kääntää tekstin nimimerkin jälkeen. Esim. /me hyppii riemusta
/whois Näyttää lisätietoa käyttäjästä.

Keskustelu

Keskustelu kanavalla on ajoittain hiljaisempaa ja ajoittain vilkkaampaa. Irkkikanavilta löytyy usein ihmisiä, joilla irkki on auki aina elämäntapana tai vain harrastuksena. Paikalla voi siis olla porukkaa, vaikka keskustelu ei juuri olekaan käynnissä. Kun tulet paikalle, tervehdi reippaasti muita kanavalla olijoita, keskustelua syntyy kyllä pian..
Muista pitää keskustelu siistinä! Ei herjaamisia, ei kiroilua tai mitään muutakaan ikävää tai toista keskustelijaa loukkaavaa Kanava on tarkoitettu kaikille linnuista kiinnostuneille, kunnioitetaan siis heidän erilaisuuttaan.

require_once("/home/customers/papukaijayhdistysfi/public_html/web/php_embeds/irc_lines.php");